Üniversite Mezunlarının Maaşını KOSGEB Ödüyor !

2
kosgeb destegi
Kosgeb lisans mezunlarına 20.000 TL destek veriyor

İşletme  sahipleri işyerinizde çalıştıracağınız lisans mezunu personellerinin maaşlarının yarısını KOSGEB karşılıyor. Başvuru koşulları ve şartlar yazımızın devamında…

KOSGEB NİTELİKLİ ELEMAN DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR VE ŞARTLAR NELERDİR ?

Halk arasında KOSGEB olarak bilinen küçük ve orta ölçekli sanayiyi geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı olarak bilinen kurum iş kurmak isteyen, yeni mezun olan, ticaret hayatına adım atmak isteyen ve kendi işinin başında yer almak isteyen tüm kişilere belirli miktarlarda destek sağlamaktadır. Ülkemizde ekonominin artış göstermesi noktasında ve sosyal anlamdaki ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabilmesi için belirli miktarlarda küçük işletme olarak kurulan yerlerin sanayi ve ekonomi alanında etkisini arttırmak amaçlanmıştır.

Girişimcilik konusunda baş gösteren kişilerin desteklerden faydalanabilmesi için kayıtlı bir işletmesi bulunması gerekmektedir. Ortada bir işletme ve projenin hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar yokken bu destekleri alma ve desteklerden faydalanabilme gibi imkânları bulunmamaktadır.

Yeni bir işletme kuranlara verilen desteğin yanı sıra mevcut konumdaki işletmelere, sanayi ve ekonomi alanında çalışma gösteren firmalara ek olarak alınacak olan üniversite mezunlarının maaşlarını ödeme noktasında %50 oranında KOSGEB desteği alabilme imkânınız bulunmaktadır. Bu noktada işe personel alırken öncelikle KOSGEB’e başvuru yapmalısınız.

[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=””]İşkur kursiyerlerine işbaşı eğitim programı altında asgari ücret veriyor. Bilgi almak için tıklayın[/box]

Nitelikli eleman desteği nasıl alınır?

Nitelikli eleman destekleri
Nitelikli eleman destekleri

KOSGEB’den nitelikli personel desteği ile eleman çalıştırabilmek için personellerin şu ön şartları taşıması gerekmektedir.

  • Personelin en az 4 yıllık bir fakülte ya da 4 yıllık yüksekokul mezunu olması
  • İş hayatına daha yeni adım atacak olması veya başvuracağı işletmede en fazla 30 gün çalışmış olması gerekmektedir.

 KOSGEB üzerinden yaralanmak için ise ilk sırada KOSGEB üyeliğini yaptırması daha sonra genel destek başvuru formu ile taahhütnameyi doldurup çıktılarını KOSGEB’e teslim etmesi gerekmektedir.

Bu temel şartları yerine getirdikten sonra nitelikli eleman alımına dair destek  başvuru formunu doldurmalı, istihdam olacak olan nitelikli elemanın diploması ve diploma fotokopisini eğer 30 gün içerisinde girişi yapılmış biri ise  işe giriş belgesi ile KOSGEB’e bizzat başvuru yapmalısınız.

[related-post id=”2776″]

Bu destekten en fazla iki kişi faydalanmaktadır ve kişi başına işletme içerisinde düşen destek miktarı en fazla 20.000 tl’dir. Örneğin elemanınızın maaşı 2000 tl ise ayda 1000 tl ’sini KOSGEB karşılamaktadır. Böylelikle 20 ay boyunca KOSGEB desteğinden firmanız faydalanabilmektedir.

KOSGEB’e Başvuru Nasıl Yapılır ve Şartları Nelerdir?

KOSGEB nitelikli eleman desteği şartları
KOSGEB nitelikli eleman desteği

KOSGEB devlet desteğinden küçük ve orta ölçekli işletmeler dahil olmak üzere; belediyeler, üniversiteler, meslek kuruluşları, özel idareler, kalkınma birlikleri, kar amacı gütmeyen kooperatifler de yararlanabilmektedirler. KOSGEB destek verirken işletme açacaklar da veya mevcut konumda bulunan firmalarda belli başlı şartlar aramaktadır. 

[related-post id=”124″]

İşletme Sahiplerinin KOSGEB’in üniversite öğrencilerine verdiği destekten faydalanabilmek ve başvuruda bulunabilmek için sadece birkaç adımı yerine getirmesi yeterli olmaktadır. İşletmeler bu basit birkaç adımı atlattıktan sonra destekten(desteklerden) kolayca faydalanabilmektedirler. Bu adımları şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Adım; Öncelikle KOSGEB’e işyeri kaydınızı yapmanız gerekmektedir. İşyeri kaydınızı yapabilmeniz için KOSGEB’İN sitesinde bulunan KOBİ GİRİŞ linkine tıklayınız bu linke tıkladıktan sonra karşınıza  ilk kayıt linki gelecektir karşınıza çıkan ekranda işletmeniz ile ilgili bilgileri girerek yapmış olduğunuz kaydı tamamlamanız yeterli olacaktır.
  2. Adım; Bir önceki adımı tamamladıktan sonra açacak olduğunuz işletmenin veya var olan işletmenin kobi niteliğinin olup olmadığını belirlemek için kobi beyannamesi doldurmalısınız. Doldurmuş olduğunuz beyanname KOSGEB kurumunda yer alan uzmanlar tarafından kontrol edilir ve size geri dönüş yapılır.

Bu iki adımı yerine getirdikten sonra hayata geçirecek olduğunuz planların ”üniversite öğrencilerine verilen destek te dahil olmak üzere” ne ölçüde uygun olup olmadığını ya da ne tür destekler alabileceğinizi KOSGEB uzmanları ile iletişime geçerek detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. 

Böylelikle ekonomik anlamda da çok sıkıntı çekmeden üniversiteden yeni mezun olan öğrencilerin iş hayatına atılarak hayata tutunmalarını ve iş hayatına kazandırılmaları sağlanmış olacaksınız.

KOSGEB gerçek anlamda önemli derecede bulunan projelerinizi hayata geçirerek ülkemizin yararına olacak işlerin hayata geçirilmesi noktasında girişimcilere ve destek almak isteyenlere büyük destek çıkmaktadır.

Önceki İçerikKazalı Araba Alınır mı ? | Aracın Hasarlı Olduğu Nasıl Anlaşılır
Sonraki İçerikKOSGEB Girişimcilere 50000 TL Hibe Desteği

2 YORUMLAR

  1. “İş hayatına daha yeni adım atacak olması veya başvuracağı işletmede en fazla 30 gün çalışmış olması gerekmektedir”

    Ben 2015, 2016,2017 yıllarında iki farklı işletmede bir kaç ay sigortalı çalıştım. Bu durum herhangi bir engel teşkil eder mi?

  2. A İŞLETMESİNDEN B ŞAHSI KOSKEB MAAŞ DESTEĞİNİ ALMIŞ OLSUN. ARADAN GECEN BİR ZAMAN SONRA İLGİLİ BELİRTİLEN ŞARTLARI TAŞIRSA A İŞLETMESİNDE ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE B ŞAHSI 2. DEFA KOSKEB MAAŞ DESTEĞİ ALABİLİR Mİ.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz