2022 İşbaşı Eğitim Programı Maaşı Ne Kadar Oldu?

0
işbaşı eğitim maaş
2022 işbaşı eğitim programı maaşı

İŞKUR İşbaşı eğitim programı maaşı 2022 yılında asgari ücrete yapılan zamla beraber aynı oranda artış gösterdi. İş arayan, Öğrenci ve İşsizlik Maaşı alan olarak sınıflandırılan günlük maaş miktarları aşağıdaki tabloda özetlenmiştir.

İş arayanlar163,59 TL
Öğrencilar122,69 TL
İşsizlik Maaşı alanlar81,80 TL
2022 İşbaşı eğitim programı ücret tablos

Günde en az 5 saat çalışan bir katılımcı İş arayan statüsündeyse günde 163,59 TL, Öğrenci statüsündeyse 122,69 TL İşsizlik maaşı alıyorsa 81,80 TL günlük maaş alacak.

İş arayan statüsünde programa katılıp ayda 26 gün kesintisiz çalışan bir katılımcı asgari ücrete denk olan 163,59 x 26 = 4.253,34 TL maaş almaya hak kazanacak.

Maaşlar kesin olmamakla beraber her ayın 1 ile 10′ u arasında halk bankasına yatırılmakta ve kimliğinizle şubeden çekebilmektesiniz.

İşbaşı Eğitim Programından kimler faydalanabilir?

Katılımcıda aranan şartlar:

  • Son 1 aydır işsiz olmak
  • 15 yaşından büyük olmak
  • İşverenin 1. ve 2. derece kan hısımı olmamak
  • Son 3 aydır aynı işyerinde çalışmamış olmak

İşverende aranan şartlar:

  • En az iki sigortalı çalışanı olması yeterlidir. İşverenler çalışan sayısının en fazla %30’u kadar programa eleman alabilir.

Programdan nasıl faydalanılır?

Katılımcılar: İş arayanlar programdan faydalanmak için, bir işverenle anlaşmalı yada İŞKUR’a gidere programdan faydalanmak isteyen işverenler hakkında bilgi almalıdırlar.

İşverenler: Firma sahipleri programdan faydalanmak istiyorlarsa gerekli evrakları hazırlamalı ve İŞKUR ile iletişime geçip sözleşme imzlamak için randevu almalıdır. İŞKUR’ un sözleşme imzalama yöntemi illere göre değişiklik gösterebilmekte, bu nedenle İŞKUR ile iletişime geçmekte fayda var.

Hazırlanması gereken evrakları için: İşbaşı Eğitim Programı Gerekli Evrak Listesi

Önceki İçerikBitcoin Haberleri – BTC Anlık Gelişmeler
Sonraki İçerikİşbaşı Eğitim Programı Maaşı Ne Zaman Yatar?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz