Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Teşvik Alma Şartları

0
Gıda ve tarım bakanlığı genç çiftçiler için hibe vermekte
Gıda ve tarım bakanlığı genç çiftçiler için hibe vermekte

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın; küçük ve orta ölçekli işletme projelerini hayata geçirmek, kırsal kesimleri ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirmek, tarımsal alanda kullanılabilecek yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygın hale getirmek, tarımsal tüketim için dış ülkelere yönelimi en aza indirmek ve istihdamı geliştirmek amacıyla çıkartmış olduğu yeni 2016-2020 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) uygulamaları  “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Hibesi” adı altında 21/10/2016 tarihinde 29864 sayılı resmi gazete ile yayınlanarak yürürlüğe girdirilmiştir.

Kadın ve genç girişimcilere öncelik tanıyan bu kalkınma destekleri başvurusu yayınlandığı andan itibaren 45 günlük bir süreci kapsamaktadır ve son başvuru tarihi 04/12/2016 olarak belirlenmiştir. Hibe Projeleri etaplar halinde devam ettirilmektedir ve her bir etap resmi gazeteler yoluyla bildirilmektedir. Bu Kırsal Kalkınma Desteklerinde aynı zamanda doğal kaynakların ve çevrenin korunması da esas alınmıştır.

“Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Hibesi” Kapsamında Olan Yatırım Alanları Nelerdir?

– Bitkisel Ürün Işlenmesi, Paketlenmesi Ve Depolanması

– Hayvansal Ürün Işlenmesi, Paketlenmesi Ve Depolanmasi

– Su Ürünleri Işlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasi

– Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanan Yeni Sera

– Yenilenebilir Enerjiden Isı / Elektrik Üreten Tesislerin Yapımına Yönelik Yeni Tesisler

– Çelik Silo

– Soğuk Hava Deposu

– Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşlenmesi Paketlenmesi ve Depolanması

– Tarımsal Üretime Yönelik Modern Sabit Yatırımlar (büyükbaş, küçükbaş, mantar yetiştiriciliği, su ürünleri, kırsal turizm, çiftlik faaliyetleri geliştirme, el sanatları, katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi)

Gıda bakanlığı destek
Gıda bakanlığı destekleri

Her bir yatırım alanı için farklı miktarlarda bütçeler belirlenmiş olup; iklime, koşullara ve kalkınma ihtiyacına göre değerlendirilecek şekilde 81 ilde ya da bazı durumlarda 39 ilde Kırsal Kalkınma Destekleri hayata geçirilmeye başlanmıştır. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Hibesi, yatırım projesi tutarının %50’sini karşılayacak şekilde olmaktadır.

“Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Hibesi” Başvurusunda Aranan Şartlar Nelerdir?

– Gerçek ve tüzel kişiler hibe için başvurabilmektedir.

– Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi alınmış olmalıdır.

– Tarım Bakanlığınca ruhsatlandırılmış belgelere sahip olunmalıdır.

– Hibe başvurusunda sunulacak olan yatırım projesi tutarının alt limiti 30 bin TL’ dir. Bu tutarın altında seyreden projeler başvuruda kabul görmemektedir.

– Hibe başvurusu kabul edilmiş olan yatırım projesi hayata geçirilip tamamlandıktan sonra, proje tutarının %50’si hibe yoluyla karşılanmaktadır. Geri kalanını iş sahibi kendisi ödemekle yükümlüdür.

– KDV hibe kapsamı dışında tutulmaktadır.

– Yatırım projesi hayata geçirildiği zaman ortaya çıkan harcama tutarı; hibe başvurusu yaparken öngörülen tutarı aşarsa, iş sahipleri bu aşan tutarı hibe başvurusu ile taahhüt etmelidir. Yani öngörülen tutarı aşan kısmı işletme sahibi kendisinin karşılayacağını taahhüt yolu ile belirtmelidir. Ancak bu şekilde taahhüt yolu ile güven ortamı oluşturulduğu takdirde hibe gerçekleştirilir. Ödenecek hibe miktarı yine %50 olacak şekilde, ilk başvuru zamanında öngörülen harcama tutarı üzerinden değerlendirilir.

– Yarım bırakılmış ya da bölümler/üniteler halinde hazırlanmış projeler hibe başvurusunda kabul görmemektedir. Proje bütünlük içerisinde olmalıdır.

Önceki İçerikRomanow Koyun Yetiştiriciliği | 100 Koyunluk Çiftlik Maliyeti
Sonraki İçerikİşsizlik Maaşı Başvurum Ne Zaman Sonuçlanır? | Maaş Sorgulama

Yorum Yap:

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz