2018 İçin Bitcoin Fiyat Tahminleri

0
Bitcoin yorum
2018 için Bitcoin yorum ve tahminleri

Bitcoin, bu yıl içerisinde 50 bin dolar seviyesini görebilir mi? Birçok kripto para birimi eskisi kadar yüksek fiyatlarda seyretmese de Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında her geçen gün yeni tahminler geliyor. Bu tahminlerden biri de Bitcoin’in 2018 yılı içerisinde 50 bin dolar seviyesini görebileceğini söylüyor.

Uzmanlardan Önemli Tahminler 

Kripto para birimi portföy yöneticilerinden biri olan Jennet High, konu kripto para birimleri olunca piyasadaki mevcut dalgalanmanın gayet normal olduğunun altını çizdi. Ayrıca High, kripto para birimlerinin yüzde 70 – 80 oranında bir dalgalanma yaşayacağını da belirtti. Bu da mevcut dalgalanmaların onu neden endişelendirmediğini açıklıyor.

High, Bitcoin ve kripto para birimlerini Apple ve Microsoft gibi büyük firmalara benzetiyor. Başlangıçta bu firmalarında hisse senedi fiyatları dalgalı seyir izlemekteydi. Bu firmalar bir iş modeli geliştirince, hisse senedi fiyatları artmakla kalmadı üstelik daha istikrarlı hale geldiler.

Fakat Bitcoin piyasasındaki birçok yatırımcı hala yüksek fiyatlar nedeniyle endişe duyuyor. High’a göre uzun vadeli yatırımcılar bu konuda asla endişelenmemelidir. Çünkü onlar ve diğer kripto para birimlerini ellerinde uzun süre tutacakları için Bitcoin’in uzun vadedeki performansı için endişe duymamalıdırlar.

High ayrıca Bitcoin fiyatlarının bu yıl içinde 50 bin dolar seviyesini göreceğini açıkladı. Bu durum gerçekleşirse, Bitcoin fiyatları tekrar 5 kat artış gösterecektir.

Portföy yöneticilerinin haklı olup olmadığını ancak zaman söyleyecektir. Şu an ise birçok yeni yatırımcı Bitcoin’e yatırım yapmaktan çekiniyor. Bu gerileme süreci bitip de Bitcoin tekrar çıkışa geçince birçok yatırımcı Bitcoin’e parasını yatıracaktır.

Fakat şu anda birçok yatırımcı Bitcoin’den uzak durmayı tercih ediyor. Bitcoin’de yatırımı olan birçok kişi şu an Bitcoin’in tekrar yükselip yükselmeyeceğini görmek amacıyla parasını Bitcoin de tutuyor ve hala birçok yatırımcı parasını geri çekip çekmeme konusunda kararsız görünüyor. Ayrıca Bitcoin ve kripto para birimi piyasalarında kurumların varlığının arttığını da görüyoruz. Bu durum Bitcoin’e çok faydalı olacak ve Bitcoin’e yeni bir değer ve güven katacaktır. Bu da aslında Bitcoin ve kripto para birimi piyasalarında neden daha fazla bir düşüş görmediğimizi açıklıyor.

Bitcoin Fiyatları 2018’de Ne Kadar Artabilir?

2018 yılı içerisinde Bitcoin fiyatları fazlaca bir dalgalanma gösterdi. Uzmanlar için bile Bitcoin fiyatlarının 2018 yılında nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmek epey zor.  Google’ın Bitcoin reklamlarını yasaklamasının ardından Bitcoin fiyatları 10 bin dolardan 8 bin dolara düştü. 2017’deki kadar dramatik olmasa da 2018 yılı, Bitcoin piyasaları için kendi sürprizlerini yaptı.

Tarih tekerrürden ibarettir fakat söz konusu Bitcoin olunca hangi tarihin tekerrür edeceğini kestirmek çoğu kişi için epey zor. Bitcoin hakkında tahminler yapmak için artık geçmiş trendlere bakmaktan fazlası gerekiyor.

Analistler, uzmanlar ve Bitcoin yatırımcılarının Bitcoin’in uzun ve kısa dönem fiyat tahminleri için oldukça farklı görüşleri bulunuyor fakat birçok kişinin hala Bitcoin’e olumu bir bakış açısıyla yaklaştığını söyleyebiliriz.

Not: Yatırım tavsiyesi içermez

Önceki İçerikForex İle Zengin Olmak Mümkün Mü?
Sonraki İçerikZenginlerin Sizden Farklı Olmadığının 6 İşareti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz