Son zamanlarda insanların tatil seçenekleri arasında öne çıkan konaklama tercihlerinden olan butik oteller devasa oteller gibi kalabalık olmayan ve herkesin kendini evinde gibi hissedebileceği ortamlardan oluşuyor. Şirin mi şirin bir tatil seçeneği olmasının yanında uygun fiyat seçenekleri de sunan butik otellerden gelen kazançlar ise bir hayli yüksek. Butik otel açmak bu nedenle kazançlı girişimlerin de odak noktası haline geliyor. Hem tatil yapayım hem de işimi kurayım düşüncesine sahipseniz butik otel açmak için gerekenler sizin de işinize yarayacaktır.
Butik Otel Açmak İçin Neler Gerekir?
Butik otel açmanın da otel açmak gibi bazı prosedürleri bulunur. Bunların başında butik otel için bir mekân belirlemek gelir. Butik otel olarak açmayı düşündüğünüz bir mekân ararken tatil yöresinde olmasından tutunda bu mekanın otel olarak işletilebilir olup olmadığına kadar belgeler hazırlamanız gerekecektir. Eğer hazır bir yapı yoksa inşa ettirmeniz gerekir.
Butik oteliniz hazırsa buranın otel olarak işletilmesi için bir takım evraklarda almalısınız. Bunların başında otel açma ruhsatı gelecektir. Oteliniz eğer şahsa ait olacaksa bu kişiye ait ikametgâh belgesinden, nüfus cüzdanı fotokopisine kadar pek çok belge gerekiyor.
Otel ruhsatı aldıktan sonra belediye dairelerindeki işlemlerinizi halletmiş olursunuz. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na giderek turistik bir tesis açtığınıza dair de belge almanız gerekir. Butik otel açmak için gerekenler bunlarla da sınırlı değildir. Aynı zamanda butik otelinizi kalite standartlarına uygun bir şekilde döşemeniz de gerekir. Bunun için otelinize gerekecek olan levhalar, yataklar, halılar, perdeler, çalışanlar, sunulacak hizmetler, fiyat çizelgeleri gibi çeşitli eksikliklerinizi de tamamlamanız lazımdır.
Butik otel açmak için yukarıdaki bütün şartları yerine getirmenizin ardından sizi teftiş için bakanlıktan müfettişler ya da belediyeden zabıtalar gelecektir. Mekânınızı inceledikten sonra sizlere denetimden geçerli bir not verdiklerinde butik otel açmak için gereken çoğu şeyi yapmış olursunuz. Ancak son olarak cafe ya da restoran türü bir yerde açacaksanız Tarım ve Gıda Bakanlığı tarafından sunulan şartlara da uymanız gerekir.
Butik Otelden Ne Kadar Kazanç Sağlarım?
Butik otel açtığınızda ilk zamanlar yeterince müşteriniz olmayabilir. Ancak müşteri edinmek için afişler dağıtabilir, çevrenizde bulunan çeşitli bölgelerde reklam ve tanıtım faaliyetleri gösterebilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de reklamınızı yaparak kısa sürede geniş müşteri portföyüne de sahip olabilirsiniz. Butik otel açtıktan sonra gerisi kolay olacağı için ilk aylar 1500-2000 TL olan net kazancınızı ilerleyen aylarda 3000-5000 gibi rakamlara taşıyabilirsiniz. Eğer doğru yatırımlar yapar ve müşterilerinizi memnun ederseniz kazancınız daha da artacaktır.
Butik Otel Nerelere Açılmalı?
Butik otel açmak için kolları sıvamışsanız ilk olarak kendinize bir mekân bulmanız gerekir. Bunun içinde yol kenarları ya da merkezde bulunan binalar ideal olacaktır. Ayrıca tatil mekânlarına yakın bölgelerde açacağınız butik otelin yeri de isabetli bir karar olacağı için kazancınız da artacaktır. Butik otel açtığınız şehrin genel özellikleri ve geleneksel tatları ile örülü olan bir mekan hazırlarsanız müşterileriniz daha çok sevecektir. Karşınıza bin bir türlü insan çıkacağı gibi herkesin butiğinizi beğenmesini de beklememeniz lazım. Biraz azmederek çok tanınmış ve kazançlı bir butik otele sahip olabilirsiniz.
Diğer iş fikirleri için tıklayın.
Merhaba ben sizden birşey öğrenmek istiyorum eğer mümkünde.
Benim Sapanca / Sakarya’da ( ASLIBEY KONAĞI ) mevcutda işlettiğim ailemden kalma 5 odalı bir yerim var.Binam tarihi eserdir ve anıtlar kuruly ile birlikte resterasyon yapıldı.2015 den beride konuk ağırlıyoruz.İçerideki eşyalarımda evin orjinal eşyalarıdır.Buraya butik otel ruhsatı nasıl alabilirim ve bunun için nereye başvurmam gerekir.Şu anda belediye ruhsatlıyız.
Uzun bir suredir bir tatil kasabasında butik otel açmak hayalim olmuştu bu yazınız bana can verdi bir gunun bu hayali gercekleştirecegim