İşbaşı Eğitim Programı Nedir ve Nasıl Başvurulur?

1344
isbasi egitim programi nedir
İşbaşı Eğitim Programı

İşbaşı eğitim programı(İEP) yeni bir program gibi görünse de yıllardır İşkur tarafından uygulanan bir kurs programıdır. Bu programın bugüne kadar çok fazla duyulmaması İşkur’un gelişimini yeni yeni tamamlaması ve programın önceki uygulamalarında iş veren ve iş arayan için ciddi caydırıcı şartlar içermesinden kaynaklanmaktadır. Yeni gelen düzenlemeler programın hazırlık ve uygulanma aşamasında iş arayan ve iş veren için büyük kolaylıklar getirdi. Bu durum işbaşı eğitim programı’nı İŞKUR kursları arasında en çok tercih edilen program haline getirdi.

Neredeyse Asgari ücret miktarında kursiyer ücreti veren bu program işsizlik maaşına alternatif olarak daha karlıdır, nedeni ise asgari ücretle çalıştığınız bir iş yerinden ayrıldığınızda asgari ücretin bürütünün %40’ı kadar işsizlik maaşı alırken bu program ile bir iş yerinde çalışırsanız hem asgari ücret kadar işkur maaşı hem de yeni bir meslek edinme fırsatı bulursunuz. Bu nedenlerle ilerleyen günlerde yeni bir iş edinmek isteyen işsizlerin kullanacağı bu kurs programının adını sık sık duyacaksınız. Bu yazımızda İŞKUR işbaşı eğitim programı nedir, nasıl başvurulur, ne kadar maaş ödenir, maaş sorgulaması nasıl yapılır gibi sorularınızın cevaplarını bulmaya çalışacağız.

İşbaşı Eğitim Programı Nedir ?

işbaşı eğitim
İşbaşı eğitim programı nedir nasıl faydalanılır?

Program için kısa bir tanım yaparak bu kısmı atlayacağım çünkü yazımızın devamını okudukça bu kurs programını daha iyi anlayacaksınız. İşinize yarayacak faydalı bilgiler de edinmiş olacaksınız.

İşbaşı eğitim programı(İEP) belli yaş aralıklarında (15 – 70) bulunan kişilerin İŞKUR tarafından tanımlanmış tüm meslek dallarında deneyim kazanmaları için düzenlenen, işi işin başında öğretmeyi hedefleyen bir kurs programıdır.

Örneklersek; Yapabileceğiniz bir mesleğiniz olmadığını, muhasebe mesleğine ilgi duyduğunuzu  ama bu meslekte bugüne kadar hiçbir deneyiminizin olmadığını varsayalım. Deneyiminiz olmadığı için hiçbir muhasebe bürosu da iş başvurunuzu kabul etmiyordur muhtemelen. Çünkü işveren sizi işe alarak hem zaman hem de maddi anlamda kayıp yaşayabileceğini düşünecektir. İşte tam bu noktada devreye İŞKUR’ un düzenlemiş olduğu işbaşı eğitim programıgiriyor.

Yapmanız gereken işveren ile bir iş  görüşmesi ayarlayarak işverene bu programın işveren ve iş arayan açısından avantajlarından bahsederek işvereni ikna etmek olacaktır. İşverenin programı kabul etmesi durumunda ise işverenle İŞKUR’a başvurarak İŞKUR yetkilisi işveren ve sizin de adınızın geçtiği sözleşme imzalamanız olacaktır. Tabi şartlarınız uyuyorsa…

İşbaşı Eğitim Programı Başvuru Şartları

İşbaşı eğitim programı başvuru şartları
İşbaşı eğitim programına kimler katılabilir?

İEP’e katılabilmenin ve bu programdan işveren olarak faydalanabilmenin bazı şartları vardır. İlk olarak kursiyerlerin şartlarına bir bakalım;

İş arayanlar için Başvuru Şartları;

  • Son 1 ay işsiz olmak
  • Bu programla çalışmak istediğiniz iş yerinde en az 3 ay çalışmamış olmak
  • En az 15 yaşınını doldurmuş olmak
  • İş kurumuna kayıtlı olmak
  • İşverenin 1. veya 2. dereceden kan hısımı veya eşi olmamak
  • Emekli olmamak

İşverenlerde Aranılan Şartlar;

  • En az 2 Sigortalı çalışanınız olması dışında işverenlerden bir şart aranmaz.

Programdan faydalanan işverenlerin yerine getirmesi yükümlülükler

İEP programından faydalanan işverenler aşağıda sıralanan yükümlülükleri yerine getirmek zorundadırlar. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen işverenler işkur faaliyetlerinden 1 yıl boyunca yasaklanırlar.

  1. Programa katılan katılımcıların en az %50 sini program fiili süresi kadar 30 gün içinde istihdam etmek zorunludur.
  2. Program başladığı tarihteki sigortalı eleman sayısı kaç ise programın bittiği tarihteki sigortalı eleman sayısına eşit yada büyük olmalıdır.
  3. Program başladığı aydan sonraki ve program bittikten sonraki ayın 23 ünde hizmet listeleri kurs yöneticisine iletilmelidir.
  4. İşverenler programdan en fazla çalışan elemanlarının %30’u kadar yararlanabilirler.

>>> Programın genel şartları ve hazırlamanız gereken evraklar hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

>>> İEP hem çalışanlara hem de iş verenlere büyük fayda sağlamaktadır; İEP ile günde max 7,5 saat haftada en fazla 45 saat çalışırsınız. Maksimum çalışmanız sonucu haftada 1 gün tatil yaparsınız.

İşbaşı Eğitim Programı Maaşı Ne Kadar?

İşbaşı eğitim programı maaşı asgeri ücrete yapılan zamla beraber 6 ayda bir güncellenmektedir. Programa katılacaklar için maaş konusunda bilmeleri gereken noktalardan birincisi öğrenciyseniz(açık öğretim dahil) veya işsizlik maaşı alıyorsanız maaşınızda belli oranlarda kesinti olur. Aşağıda bir tablo halinde güncel işbaşı eğitim programı maaşının ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Diğer tüm kursiyer ücretlerini İşkur Kursiyer Maaşları sayfamızda bulabilirsiniz.

İş ArayanlarÖğrencilerİşsizlik Maaşı AlanlarBulut Bilişim, Kodlama ve Oyun Geliştirme uz.
201977,07 TL58,27 TL38,85 TL75 TL
202089,4 TL67,05 TL44,7 TL100 TL
Kreş Yardımı2- 5 yaş çocuklu anneler için aylık +400 TL

Önemli Not: 2 – 5 yaş arası çocuğunu kreşe gönderen anneler maaşlarına ek en fazla 1 çocuğu için bu yardımı programa katıldıkları her ay için alırlar.

1 aylık süre içinde  haftanın 1 günü tatil olarak ayda 4 gün tatiliniz vardır tatil olan günlerde size cep harçlığı ödenmez. Ayrıca 23 Nisan, 19 Mayıs gibi resmi tatiller de tatil günlerine dahildir. Bu günler devam olarak hesaplanmadığı için ay içerisinde bu günlere denk gelirseniz bu günlerde de para alamazsınız. Kurumun size vereceği devam föyün’de bu günleri çarpı yada üstü çizili olarak göreceksiniz

Program Süresi Kaç Aydır? Nasıl Hesaplanır?

Katılacağınız kurs programına göre İEP’in süresi değişmektedir. Kurs süresi son yapılan düzenlemelerle maksimum 3 ay olarak belirlendi. Fakat Ağır ve tehlikeli işler sınıfında ve Bulut Bilişim Oyun geliştirme uzmanı ve kodlama mesleklerinde kurs süreleri uzatıldı.

Ağır ve tehlikeli işlerde: Kursiyerin yapacağı iş ağır ve tehlikeli işler sınıfında ise Halk Eğitim Modülündeki işin öğrenilmesi için gereken süre baz alınarak İEP’in  süresi belirlenecektir. Örneğin torna tesviye için halk eğitim modülündeki süre 6 ay ise iş başı eğitim programının süresi de 6 ay olmak zorundadır.

Bilişim ve İmalat Sektöründe: Bunun Yanında 2018‘de getirilen düzenlemeyle Bilişim ve İmlat sektörlerindeki mesleklerde programa katılan kursiyer için program süresi 6 ay olarak düzenleneceği kararı alınmıştır.

Bulut Bilişim Oyun geliştirme uzmanu ve kodlama: Geleceğin meslekleri olan bu mesleklere yönelik açılacak İEP süresi ise Maksimum 9 ay olacaktır. Ayrıca bu mesleklerde İEP programına katılanlara ödenecek ücret yukarıda verdiğimiz tablodaki gibi daha yüksektir.

Programın süresini etkileyen diğer faktörler ise:

    • İşverenin geçmiş işbaşı eğitim programında kursiyerlerini istihdam edip etmediğine
    • Kaç ay istihdam ettiğine
    • Geçmiş programlarda programlarda sıkıntılı işlemler olup olmadığına (Devam çizelgelerini zamanında göndermek, denetim sırasında kursiyerlerin sıklıkla işyerinde olmaması, İstenilen evrakları zamanında kuruma iletmemesi, kursiyerlerini sözleşmede geçen saat aralıkları dışında çalıştırması)
  • Geçmiş programlarda istihdam artışı olup olmadığına( Kimi işverenin programdan faydalanmak adına geçiçi eleman alıp kurs süreci içerisinde elemanlarını işten çıkarması gibi)

İşbaşı Eğitim Programı Kursa Katılacaklara Ne Gibi Fayda Sağlar?

    • Açılacak olan kursa göre maksimum 1 yıl (320 fiili gün) ve asgari ücet oranında günlük cep harçlığı
    • Yeni bir iş, meslek edinmek isteyenlere kendini yeni bir işte deneme fırsatı
    • Üniversiteliler için okul sonrası ücretli staj avantajı
    • Ağır ve tehlikeli(aşçılık,boyacılık…) işlerde sertifika sahibi olma (Sertifika zorunluluğu olan işlerde kullanabilirsiniz)
    • Kurs bitiminde işverenin sizi kurs süresi kadar işe alma zorunluluğu. Bu sayede kurs süresi kadar sigortalı olarak çalışma fırsatı.

-Sertifika sahibi olmanın önemi 2016 yılından sonra daha da ön plana çıkacaktır. Nedeni ise 2016 yılından itibaren iş yerlerinde sertifikası olmayan eleman çalıştırılması yasaklanacaktır. Bu nedenle çalışırken bir sertifika sahibi olup zamandan ve paradan kazanmış olacaksınız.

-Kurs süresince genel sağlık sigortanız İŞKUR tarafından ödenmektedir. Bunun dışında herhangi bir sigorta priminiz ödenmez.

DİKKAT: Kurs süresince prime dayalı, emekliliği etkileyen sigorta priminiz  ödenmez!!!

>>İlgili Yazı: Güncel iş fikirlerini incelemek için tıklayın

İşbaşı Eğitim Programın İşverenlere Faydaları

  • Nitelikli eleman yetiştirmekte kullanılan maddi kaybı azaltmakta.
  • Programın işveren için eleman değerlendirmesi yaparken işe alacağı personelin kurs süresince değerlendirme yapmasını ve bu değerlendirme sonucunda istediği eleman olup olmadığı kanaatine varmasına yardımcı olur.
  • İşverenlere hiç bir yükümlülüğü olmayan İEP’in işverene faydalarını detaylı olarak   İşbaşı Eğitim Programının İşverene Faydaları başlığı altında topladık.

  >> İlgili Yazı: İşverenler için Güncel İstihdam Teşvikleri

İşbaşı Eğitim Programına Başvuru Nasıl Yapılır ?

İşbaşı eğitim programına başvuruda bulunabilmeniz için öncelikle https://goo.gl/ZIaaHV bu adreste belirttiğimiz  temel şartları taşımalısınız. Bu programa katılmayı düşünüyorsanız yapmanız gereken ilk iş kursiyer olarak çalışacağınız iş yerini tespit etmek olmalıdır. Eğer bu iş yerini siz bulamıyorsanız kurum yetkililerine danışıp portföylerinde programı iş yerlerinde uygulamak isteyen iş yerleri varsa sizi o iş yerlerine yönlendireceklerdir.

İş yerini tespit ettikten sonra kurum yetkilisi size ve iş yerinize hazırlamanız için bir evrak listesi verecektir. Bu listeyi tamamladıktan sonra. Sözleşme imzalanır ve kursunuz başlamış olur. Program başvurusunda hazırlamanız gereken evrak listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Hazırlamanız gereken evrak listesi değişebilen yönetmeliğe göre farklılık gösterebilir. Kesin başvuru listesini kurumunuzdan istemenizde fayda vardır.

İşbaşı Eğitim Programı Maaşı Ne Zaman Ödenir ?

İşbaşı eğitim programının emekli maaşı ya da diğer devletin vermiş olduğu maaşlar gibi belli bir yatırılma süresi belirlenmemiştir. Nedeni ise maaş işlemlerinin sizin devam föyünü kuruma iletmenizle başlamasıdır. Maaşlar ne zaman yatar maaş sorgulaması yapılabilecek bir yer var mıdır sorunuza ise ancak şöyle bir cevap verilebilir; Ay sonunda imzaladığınız devam föyün’ün kuruma iletilme süresine ve kurumun yoğunluğuna göre maaşlarınız her ayın 10’u ile 20’si arasında hesabınıza aktarılır. Fakat dediğimiz gibi bu süre kesin değildir kurumun yoğunluğuna ve sizin devam föyü’nü kuruma iletme sürenize bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Devam föyü’nüzü ne kadar erken ulaştırırsanız işleminiz o kadar hızlı başlar. Tabi aksilikler olmadığı sürece.

Maaşım yattı mı, işkur maaş sorgulamamı nasıl yabilirim surularına ise Halkbankta adınıza açılan hesaba bankanın size verdiği kartı kullanarak, ATM lerden yada hesabınızı internet ortamına açarak cep telefonuza indireceğiniz uygulama ile interternet şubesini kullanarak öğrenebilir ve sorgulayabilirsiniz cevabını verebiliriz.

Devam Föyü Nasıl Doldurulur ?

devam föyü
İşbaşı eğitim programı devam föyü örneği

Devam föyü nasıl doldurulur diye soranlar için yukarıda size örnek bir devam föyü verdik. Öncelikle mavi tükenmez kalem kullanmaya özen gösterin. Çarpı olan yerlere imzamızı atmıyoruz bu yerler bizim tatil günlerimizdir. Kursiyer imzası olan yere imzaları kursiyerimiz yani örnek olarak verdiğimiz devam föyü’ndeki Ali her gün giriş ve çıkış için imza atacak. Aliden sorumlu olan eğitici Fadıl ise sorumlunun kontrol imzası bölümüne imzasını her gün atacak. Bu şekilde imzaların hepsi tamamlandıktan sonra maaşınızın ödenmesi için devam föyünü kuruma iletmeniz gerekir. Ayrıca yanlış attığınız imzalar için dakstil kullanmayınız.

İşverenlerden gelen sorular

  • İşyerimde kaç kursiyer çalıştırabilirim?

2 ile 10 kişi çalışanınız varsa 1, 11 ve üzeri çalışanınız varsa personel sayınızın 10 da 1 i oranında kursiyer çalıştırabilirsiniz. Bunun dışında kursiyerlerinizin %50 sini istihdam edeceğini taahüt etmeniz durumunda çalışan sayınızın %30 u kadar kursiyer çalıştırabilirsiniz.

  • Kurs programında kursun bitişindeki sayım başlangıçtaki sayımdan düşük olursa ne olur ?

Bu durumun tespit tarihi itibariyle size 1 ay süre tanınır. 1 aylık süre içerisinde sizden kurs başlangıç ve bitiş tarihindeki personel sayısındaki fark kadar kişiyi en az 60 gün istihdam etmeniz ve istihdam ettiğinize dair işe giriş bildirgelerini 1 aylık süre bitiminden itibaren en geç 5 gün içerisinde kuruma ibraz etmeniz istenir.  Eğer bunu yapmazsanız 12 ay İŞKUR faaliyetlerinden faydalanamazsınız işverene maddi yaptırım uygulanmaz.

  • Üniversite öğrencileri de Zorunlu Stajlarını İşbaşı Eğitim Programı ile Yapabilirler mi ?

Üniversite öğrencileri de artık zorunlu stajlarını işbaşı eğitim programı ile yapabilmektedirler. Bu sayede ücret almadan staj yapan öğrencilerin staj dönemi içinde kendilerine 1404 lira kadar gelir oluşturmuş olacaklar. 

  >>İlgili Yazı: KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği ile Lisans Mezunlarının Maaşlarının Yarısını Ödüyor!

  • Sözleşmelerimi %20 veya %50 istihdam taahüdü ile imzalar ve kurs sonunda bu oranlarda istihdam etmezsem bana ne gibi bir yaptırım uygulanır ?

Bu durumda taahüt yerine getirilmezse varsa devam eden programlar sonlandırılır ve bu programlar için kursiyerlere yapılan ödemeler işverenden  yasal faiziyle tahsil edilir. Ayrıca işveren 12 ay İŞKUR faaliyetlerinden men edilir.

  • Kursiyerlerin devamsızlık yapması ve sağlık raporu alması kaç günle sınırlıdır ?

Kursiyerler programın fiili süresinin %10 u kadar devamsızlık yapabilirler ve en fazla 5 gün sağlık raporu alabilirler. Bu sürelerin geçmesi durumunda devamsızlıktan kalırlar ve kurs iptal edilir.

  • İşbaşı eğitim programı bitince çalışanın sigortası hemen başlatılmalı mı yoksa bir 2 ay sonra başlatılsa da olur mu ?

İstihdam taahüdü verdiyseniz kursiyerinizi kurs bitiminden itibaren en geç 30 gün içinde istihdam etmeniz gerekir. 30 günü geçerseniz 1 yıl yasaklı  duruma düşersiniz.

 >>> Belediyeler, okullar ve diğer kamu kurumlarında düzenlenen toplum yararına çalışma programı hakkında bilgi almak için tıklayın.

Kursiyerlerden Gelen Sorular

Soru 1: İşbaşı eğitim programına daha önce işkur kurslarından birine katılmış olanlar  katılabilir mi?

Cevap: İşkur’un açmış olduğu herhangi bir kursa yeniden katılmak için geçmesi gereken süresi en son katılmış olduğunuz kursun bitiş tarihinden 3 ay sonrasıdır. 3 ay sonra yeni bir kursa yani İEP’e katılabilirsiniz.

Soru 2: Merhaba ben eşimin abisinin yanında ön muhasebeci olarak işe girmek istiyorum staj programından yararlanabilir miyim ?

Cevap: İşverenle veya vekili ile 1. ve 2. derece kan hısımın yoksa çalışabilirsin. Sorun olmaz(Birinci derece kan hısımı  işverenin ve işveren vekilinin annesi, babası ve çocuklarıdır. ikinci derece kan hısımı ise kişinin kardeşleri, torunları, büyükanne ve büyükbabasını kapsamaktadır.)

Soru 3: İşbaşı eğitim programına 15 yaşını doldurmuş Lise öğrencileri katılabiliyor mu eğer katılabiliyorsa yaz tatili boyunca çalışıp ardından işten ayrılınca bir yükümlülük var mı?

Cevap: 15 yaşını doldurmuş isen katılabilirsin. İşverenin imzalayacağı sözleşmeye göre değişir 3 tür sözleşme mevcut bu imzalanacak sözleşmeye göre bir yükümlülük doğar yada doğmaz. Bu sözleşmeden makalemizde yakın zamanda bahsetmiş olacağım.

Soru 4: Ben Haziran ayında işbasi eğitim programından yararlanmaya başladım Kasım ayının başlarında program süresi bitti ve çalıştığım yer bana 2 aylık sigorta yaptı ben işbaşi eğitim programından tekrar yararlanabilir miyim tekrar yararlanma gibi bir şansım var ise ayni işyerinde mi yoksa farklı bir işyerinden mi yararlanabilirim ?

Cevap: Eğer  Programın bittiyse aynı işyerinde çalışabilmen için 3 ay beklemen gerekir 3 ay sonra bu program ile çalışabilirsin.

Soru 5: Merhabalar ben üniversite öğrencisiyim lise mezunu olarak cafe veya bu tarz mekanlarda bu programı uygulayabilir miyim?

Cevap: İlk okul mezunu olsan da profesör olsan da bahsettiğin programlarda işbaşı eğitim programı ile çalışabilirsin. Bir sorun olmaz.

Soru 6: Merhaba işkur görevlileri ne zaman denetime geliyor acaba ?

Cevap: İşkur denetiminin belli bir süresi yoktur öyle ki adı üstünde bu bir denetleme.

Soru 7: İşsizlik maaşı alanlar İEP ‘e başvuru yapabilirler mi. Başvursalar bile işsizlik maaşları kesilir mi ?

Cevap: İşsizlik maaşı alıyorsanız İEP ‘e de başvuru yapabilirsiniz. Maaşınız da kesilme olmaz aynı anda hem işsizlik maaşı hem de işbaşı eğitim programı maaşı alabilirsin.  Yeni gelen düzenleme ile işsizlik maaşı alanların İEP’e katılmaları durumunda maaşlarında bir kesinte olmamakta. Fakat bu kişilerin İEP maaşları %50 oranında az ödenmektedir. Detaylı bilgi için İŞKUR Kursiyer Ücretleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Soru 8: Öğrenciyim işbaşı eğitim programına katılırsam maaşım ne kadar olur?

Cevap: Örgün eğitim yada açık öğretim öğrencisi iseniz işbaşı eğitim maaşınız yokarıda belirttiğimiz gibi yaklaşık 4’te 1 lik oranında kesintiye uğrar.

>>> İEP hakkında merak ettiklerinizi veya görüşlerinizi FORUM‘u kullanarak bize ve takipçilerimize iletebilirsiniz.

Bizi facebook sayfamızdan takip etmek için buraya tıklayınız

Değerlendirme
Editör değerlendirmesi
Önceki İçerik2020 İşsizlik Maaşı Ne Kadar?
Sonraki İçerik2020 Yarım Çalışma Ödeneği | Yarım Çalışma Doğum İzni
isbasi-egitim-programiBilinmeyen işkur kurslarından biri işbaşı egitim programı. İşsizlik adına atılmış faydalı bir adım tabi layıkıyla uygulanırsa...

1344 YORUMLAR

  1. firma aişkur işbaşı eğitim programından yararlandı.ancak program bittikten sonra istihdam edeceği personelleri farklı bir meslek kodundan istihdam etti.yaklaşık 4 ay bu şekilde gitti.hatayı aralık ayında farkettik aralık ayı için düzelttik bunun herhangi bir yaptırımı olur mu.yasaklı duruma düşer miyiz.?

    • Bu durumda bir yaptırım uygulanıp uygulanmıyavağı işkur un insiyatifindedir diye düşünüyorum. Ama benim yorumumu soracak olursanız yaptırım uygulanmamalıdır. Çünkü siz istemeden bir hata yapmışsınız.

    • Programa başvuruda ikametgahın bir önemi yoktur. Türkiyenin herhangi bir iş yerinde çalışabilirsin dostum

  2. Merhaba sözleşme ye farklı imza devam föyüne farklı imza atılmasında maaşın yatmama gibi bi durumu söz konusu olur mu ? Bu durumu yaşadım ve gelecek günlerde işkurdan kontrole gelen kişiyle görüşecekmişim .

    • Evet ne yazıkkı böyle bir durumda maaşı alamayabilirsiniz. Kontrole gelen arkadaşların yaptığı işlemler hakkında bizi de bilgilendirirsenz memnun olurum

  3. Ben üniversite öğrencisiyim, bilgisayar programcılığı bölümü okuyorum. Yazılım şirketinde çalışacağım. Patronum zaten üniversitedeki hocam, aynı zamanda şirketide üniversitenin teknoparkında. Çalışma saatleri sıkıntım yok. Öğrenci olarak değilde, işçi olarak başlayamıyor muyum? Bu arada 3 ay sonra mezun olacağım, şimdi öğrenci olarak başlarsam daha sonra normal çalışa ücreti alabilir miyim?

    • Eğer öğrenci kaydınız varsa iş arayan olarak başlamanızın mümkünatı yok. Çünkü siz de öğrenci olduğunuzu söylüyorsunuz. Öğrencilik durumunuz bittikten sonra kuruma öğrenciliğinizin bittiğini ibraz ederseniz iş arayan statüsünde maaş alırsınız. Bu ücret 2019 için günlük 77,7 lira dır. Dip not:Programa bilişim sektöründe olan bir iş yerinde başlarsanız program süreniz 6 ay’a uzar. Detay için şu yazıyı inceleyin: https://piyasaanketi.com/iskur-maaslari/

  4. Merhaba ben üniversite mezunuyum işbaşı eğitim programına katılmak istiyorum katılırken hangi diploma istenir yada ben lise diplomamı versem işbaşı eğitim programina katılabilecek miyim ve katilirsam stajyer olarak mi görüneceğim

    • En son itirdiğiniz okulun diplomasını vermeniz yeterli. Okudukları sırada programa katılanlar E-Devletten Öğrenci durum belgesi çıktısı alarak başvurmaları gerekir.

  5. Sivas’ta işbaşı eğitim programı ne zaman başlar Medicana hastanesi için cv bıraktım onlar arayıp çağırıyorlarmis kursa başvuru yapmamızı istiyorlarmış bir bilginiz var mı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz