Satış Sitelerinde Mağaza Açarak Para Kazanın | Online Mağaza Açmak

0
İnternette satış
Online satış sitelerinde mağaza açarak para kazanmaya başlayın

Online mağaza açarak para kazanma yöntemini ele aldığımız bu yazımızda gittigidiyor, hepsiburada ve n11 gibi online satış sitelerinden para kazanmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Online bir mağaza açmanın fiziksel ortamda var olan bir mağaza açmaya göre bir sürü olumlu yanı vardır. Bunlardan belki de en önemlisi bir kira bedeli ödemeden müşterilere ulaşabilecek olmanızdır. Bu alanda şansınızı denemeden önce, diğer alanlarda da olduğu gibi enine boyuna düşünmek çok faydalı olacaktır. Online bir mağaza açarken harika bir ürüne, dost canlısı bir web sayfasına ve düzgün bir pazarlama planına ihtiyacınız vardır. Bu yazımızı okuyarak online bir mağazanın nasıl açılabileceği ve yönetilebileceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İnternetten Ne Satacağınıza Karar Verin

Eğer online mağaza açma işine girişmeyi düşünüyorsanız, satmak istediğiniz ürünü çoktan bulduğunuzu düşünüyorum.  Eğer bulmadıysanız İnternetten Ne Satabilirim başlıklı yazımızdan yardım alabilirsiniz. Unutmamalısınız ki bazı şeyleri internet üzerinden satmak daha kolayken bazı ürünleri de müşteriler elle tutmak ve gözle görmek isterler. Durum her ne olursa olsun ürününüzün değerine sıkı sıkıya inanmalısınız yoksa müşteriyle iletişim kurmak sıkıntılı olacaktır. Bu konuda aşağıdaki sorulara da yanıt bulmalısınız.

  • Kargo ile gönderebilecek fiziksel bir ürün mü satmak istiyorsunuz yoksa sadece internet ortamında var olan bir ürün mü satmak istiyorsunuz?
  • Elinizde belli bir ürün çeşidini depolamak mı istiyorsunuz yoksa tek bir eşsiz ürünün satışını mı yapmayı hedefliyorsunuz?
  • Birçok alanda ürün satışını mı yapmak istiyorsunuz yoksa belli bir alanda uzmanlaşmak niyetinde misiniz?
  • Ürünü kendiniz üretiyorsanız talebi karşılayabileceğinizden emin olmalısınız. Gerekli durumlarda tedarikçi bir firma ile anlaşmanız uygun olabilir.
  • Eğer ürünü siz üretmeyecekseniz, söz konusu ürünün üretimini düzgün yapan bir üretici ile anlaşmalısınız.
  • Ürünün müşteriye nasıl yollanacağı konusuna da bir an önce çözüm bulmalısınız
  • Ürününüzle yakından ilgilenmelisiniz. Ürünün satışının daha iyi olabilmesi için söz konusu sektörde çevre edinmelisiniz. Ürününüzün çokça rağbet görebilecek bir mal veya hizmet olduğundan emin olmalısınız.

Diğer Satıcıların Mağazalarını İnceleyin

Özellikle ne satacağınıza karar vermediyseniz veya ürünleri ortalama ne kadara satabileceğiniz hakkında fikriniz yoksa gittigidiyor yada hepsiburada gibi siteleri inceleyin. Bu sitelerdeki satıcıların mağazalarını ziyaret edin. Hangi ürünleri ve ne kadara sattıklarını bir kenara not edin.

Bu satıcılar ile aynı yada daha uygun bir fiyata satabileceğiniz ürünler bulduysanız kendi mağazanızda sergilemek için ürün açıklaması ve resimlere ihtiyacınız olacak. Her bir ürün için yeni ürün açıklaması oluşturmak çokça zamanınızı alacak. Zamandan tasarruf etmek adına rakiplerinizin ürün açıklamalarını kendi cümlelerinizle yeniden oluşturarak etkili bir satış sayfası oluşturabilirsiniz.

Yalnız şuna dikkat edin rakiplerinizin kullandığı ürün resimlerinde telif hakkı yada kendilerinin çektiği resimler olabilir. Bu durumda rakibiniz mağaza yöneticisine sizi şikayet ederek resimleri kaldırmanızı isteyebilir. Rakibinizdeki içeriği değiştirmeden kullanırsanız aynı durum ürün açıklaması için de geçerli olacaktır.

İlgili Yazı: Aliexpressteki Ürünleri İnstagramda Satarak Para Kazanın

Online Mağazanız için İyi Bir Strateji Bulun

Gittigidiyor ve hepsiburada da satış yapma
Satış sitelerinde mağaza açarken stratejini önceden belirleyin

Nasıl bir ürün satacağınızı bulmak online ticarete atılmanın sadece ilk adımıdır. Sizin ürününüzü diğer ürünlerden neyin ayırdığını da bulmanız ve söylemeniz gereklidir. Aynı malı 100 tane farklı online mağaza satarken tüketici sizden neden almak istesin? İşte bu sorunun cevabını bulmalısınız.

  • Rekabeti büyütün. Sadece sizle benzer ürünler satan online mağazalarla rekabet halinde olduğunuzu düşünmeyin. Bunun için ürününüzü diğer online mağazalarda da satmaya çalışın.
  • Gerçekten orijinalliği olan bir mal veya hizmet satın. Eğer fark yaratan bir sanat eseri veya el işi satıyorsanız, bu ürünler sizin mağazanızı diğer mağazalardan ayıracaktır.  Normal bir çekiciliği olan ve yüksek oranda orijinalliği olan ürünler arasında dengeyi kurmaya çabalayın.
  • Ürün sattığınız alanda bir uzmanlığınız olduğunu müşterilere kanıtlayın. Söz gelimi eski bir futbolcuysanız ve spor malzemeleri satıyorsanız, futbol bilginizi bu alanda kullanabilirsiniz.
  • Müşterilere dost canlısı bir satın alım süreci önerin. Diğer mağazalarla aynı ürünü satıyor olsanız bile müşteriye olan yaklaşımınız sizi müşteri için özel kılabilir.

Piyasayı Deneyin

Gerçek dünyada pek fazla kişinin olmadığı caddelerde satış yaparak deneme yapmak daha kalabalık yerlere geçiş yapmadan önce önemlidir. Aynısı online ticarette de geçerlidir. GittiGİdiyor, Hepsiburada ve N11.com gibi sitelerde mağaza açarak satış yapmayı deneyin.

İşte şunlara dikkat etmelisiniz.

  • Ürünlerinizi kim alıyor? Müşterilerinize ufak bir ankete katılmaları için indirim kuponu veya hediye çeki verebilirsiniz. Online olarak başka hangi mağazalardan alışveriş yaptıklarını bulmaya çalışın
  • Müşterileriniz ürünlere ne kadar ödemek istiyorlar? Farklı fiyatlandırmaları deneyerek en uygun satış fiyatını bulabilirsiniz.
  • Müşteri memnuniyeti ne durumda? Müşteri memnuniyeti oranlarına bakmak müşterinin sizin ürünlerinizden memnun kalıp kalmadığını anlamanın en iyi yollarından biridir. İyi bir paketleme yapıyor musunuz? Ürünlerinizi gönderdiğiniz yöntem güvenilir bir yöntem mi? Müşterileriniz ürünlerinizden memnun mu? Memnuniyetlerini iyi bir şekilde dile getiriyorlar mı?

İlgili Yazı: İnternetten Satış Yapabileceğiniz Siteler

Bir İş Planı Oluşturun

Online bir mağaza açmadan önce iyi bir iş planı oluşturmak için epey vakit harcamalısınız. İşinizde başarılı olmanız için iyi bir iş planı oluşturmanız gerekmektedir. Aşağıda saydığım faktörleri de dikkatlice ele almalısınız.

  • Ürün maliyeti (Ürünü kendiniz üretseniz de başkasına ürettirseniz de bu madde çok önemlidir)
  • Gönderi maliyeti
  • Vergiler
  • Eğer varsa işçi maliyetleri
  • Domain ve hosting ücretleri (Kendi Sitenizde Satacaksanız)
  • Satış sitelerin ödenen komisyon
Önceki İçerikFaiz, Döviz Kuru ve Enflasyon Arasında Nasıl Bir Bağlantı Vardır? 
Sonraki İçerikPrefabrik Havuz Satarak Para Kazanın! | Portatif Havuz Satma İş Fikiri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz