KOSGEB Hangi Sektörlere Destek Veriyor?

0
Kosgebin desteklediği işler
Kosgeb hangi sektör ve işlere destek vermektedir?

KOSGEB’in hangi sektör ve projelere destek verdiğini sıraladığımız yazımızda girişimci ruhuna sahip olan siz okurlarımız için bir çok işfikri ve devlet teşviği yayımlarımızın olduğunu da hatırlatarak yazımıza başlayalım.

1990 yılında kurulan KOSGEB, ilk kurulduğu zamanlarda dar kapsamlı olarak hizmet vermekte idi. 2009 yılına kadar da sadece üreticilerin desteklendiği bir kurum olarak hizmetini sürdürdü. 2009 yılından sonra yapılan yeni düzenlemeler ile destekleme çeşitleri ve sektörler artırılmıştır. Bu sayede adı çok fazla duyulan ve araştırılan KOSGEB, iş kurmak veya mevcut işini daha da büyütmek isteyen bireysel ve kurumsal herkesin faydalanabildiği bir devlet kurumu haline geldi.

En çok merak edilen konu her zaman yeni iş kuracak girişimcilere yapılacak olan KOSGEB desteği hizmetidir. Bu hizmete yeni iş kuracak olan girişimcilerin hepsi başvurabilir. Ancak verilmesi de bazı şartlara bağlı olmaktadır.Bu destek sıfırdan başlayarak iş kurmak isteyenlere 100 bin TL’ye kadar % 30 KOSGEB hibe, arta kalan kısmı ise faizsiz olarak verilen uzun vadeli kredileri kapsamaktadır. Ayrıca KOSGEB, kurumsal firma veya KOBİ’ler içinde çözüm yolları sunmaktadır.

KOSGEB TARAFINDAN DESTEKLENEN SEKTÖR VE PROJELER

Kosgeb'in destek verdiği iş kolları
Kosgeb’ ten destek alabileceğiniz sektörler.

KOSGEB’in desteklediği sektörler maddeler halinde aşağıda verilmiştir.

1 ) Madencilik
2 ) Taş ocaklığı
3 ) İmalat
4 ) Buhar, gaz, iklimlendirme ve elektrik üretimi ve bunların dağıtımı
5 ) Su temini
6 ) Kanalizasyon atık yönetimi ve bunu iyileştirme faaliyetleri
7 ) İnşaat
8 ) Toptan Ticaret
9 ) Perakende Ticaret
10 ) Motorlu taşıtların bakımı ve onarımı
11 ) Ulaştırma
12 ) Depolama
13 ) Konaklama ve yiyecek hizmetleri
14 ) Bilgi iletişim
15 ) Sigorta ile finans faaliyetleri
16 ) İdari hizmet faaliyetleri
17 ) Kültür, eğlence, sanat, dinlenme ve spor faaliyetleri
18 ) Diğer hizmet faaliyetleri

KOSGEB Tarafından Desteklenen Projeler

1 ) Genel Destek Programları
2 ) AR-GE uygulamaları
3 ) İnovasyon uygulamaları
4 ) Endüstriyel uygulama
5 ) KOBİ projesi desteği
6 ) Girişimcilik desteği
7 ) İşbirliği
8 ) Güç birliği
9 ) Tematik Projeler
10 ) Kredi faizi desteği
11 ) Gelişen İşletme piyasası olan KOBİ desteği

KOSGEB DESTEKLERİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Kosgeb hangi sektörlere destek vermekte
Kosgeb’ten destek alabileceğiniz iş dalları

KOSGEB desteklerinden yararlanmak için gereken ilk şart kişinin 18 yaşından büyük olması gerektiğidir. KOSGEB kredileri desteği başvuru işlemini yapabilmek için öncelikle KOSGEB tarafından verilen ve 70 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitiminin tamamlanması gerekmektedir. Kurs niteliğinde verilen bu girişimcilik eğitimini KOSGEB kendi verebildiği gibi yetki verdiği kurumlarda verebilmektedir. Girişimcilik sertifikası nasıl alınır başlıklı yazımızı okuyarak sertifiayı nasıl alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Eğitimi alan girişimci, eğitimi aldığı sırada kurmak istediği işletmenin iş planını hazırlamalıdır. İş planının nasıl hazırlayacağınızı öğrenmek için tıklayın.

KOSGEB destek vereceği işi tam anlamıyla incelemek için sizden hazırlayacağınız iş planını talep edecektir. Hazırlanan iş planı KOSGEB’in 3 uzman jürisi karşısında anlatılarak iş planının kabul edilmesi için her ince ayrıntı verilmelidir. Jüri karşısında anlatılan iş planının kabul edilmesi halinde 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi almaya hak kazanılır. 50 bin TL’lik hibenin 2000 TL’lik kısmı kuruluş giderlerini, 18 bin TL’si ise 2 yıllık süre içinde alınacak olan makine ve teçhizat donanımını, 30 bin TL’lik kısmı da eleman ve kira giderlerini karşılaması için verilmektedir.

Önceki İçerikMakale Yazarak Para Kazanabileceğiniz Güvenilir Siteler
Sonraki İçerikHangi Vitamin Hangi Besinlerde Bulunur? | Faydaları Nelerdir?

Yorum Yap:

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz