Kuruyemiş, Çerez İşleme ve Satışı | İş Fikirleri

0
is fikirleri
İş fikri arayanlara Kuru yemiş satarak ek gelir sağlamak mümkün

Ülkemizde üretilen kuruyemişler tarladan yeşil olarak toplanıp büyük hangarlarda kurutularak fabrikalara getirilir ve kabuklarından ayrıştırma işlemi yapılıp temizlendikten sonra kuruyemiş işleme tesislerine satılıp işlenmek için bu tesislere gönderilirler.  Kuru yemiş işleme tesislerine gelen kuruyemişler, burada sınıf sınıf büyüklüklerine, kalitelerine göre sınıflandırılan bantlara dökülüp kalite ayrıştırması işleminden geçirilir. Sınıflandırma işlemi bittikten sonra, paketlenerek işlenmeye hazır hale getirilir.

Bu durum küçük sermayeler ile iş kurmak isteyen girişimcilere iş kurma şansı vermektedir. İşleme tesislerinde işlenmeye hazır hale getirilmiş  olan kuruyemişleri satın alıp küçük bir  işleme tesisi kurarak işleyebilirler ve kuruyemiş dükkanlarına veya toptancılara satabilirsiniz.

Kuriyemiş Dükkanı Açmak için Gereken Makineler

Kuru yemiş işleme tesisleri için tüp gaz ile çalışan kavurma makineleri veya fırın şeklinde dizayn edilmiş olan çekmeceli kavurma fırınlar satın alınmalıdır. İşleme tesisi içinde işlenecek kuryemişleri paketlemek için anlaşılan toptancının adının yer aldığı paketler toptancılardan ücretsiz temin edilerek masraf kalemelerinden birinden kurtulmuş olursunuz.

Gereken Personeller

Kuru yemiş işlemek veya kavurmak için uzman veya yetkin bir çalışana ihtiyacınız yoktur. Kuru yemişleri fırına yeterince koyacak ve belirle sıcaklık derecelerinde belirli sürelerde fırının içinde tutacak ve  belirli zaman aralıklarında karıştırma işlemi yapabilecek birinin çalışması yeterli olacaktır. Kavurma işleminden sonra kuru yemişleri sade ve karışık olarak belirli gırmajlarda tartmalı ve paketleme işlemini yapmalısınız.

Kuru yemişleri 100 gr, 200 gr, 500 gr ve 1000 gr lık küçük paketlere koyarak marketlere, 10 kg, 25 kg lık büyük paketlere koyarak kuru yemiş dükkanlarına satabilirsiniz.

Kuruyemiş Dükkanı Açmak için Gereken Sermaye

Bütün bu işlemleri yapmanız için gerekli olan bütçe; bir kavurma fırını, paketlemek için gerekli paketler, bir de çalışacak birine verilecek maaş kadardır. Satışını yapacağınız paketlere kar marjlarınızı ekleyerek kendi işinizin patronu olabilirsiniz.

Yeterli sermayem yok fakat bu iş için kendime has düşüncelerim var diyorsanız KOSGEB’ in girişimcilere verdiği hibelerden faydalanabilirsiniz. Girişimcilik hibesinden faydalanabilmeniz için öncelikle girişimcilik sertifikası almalı ardında KOSGEB’e uygun bir proje sunmanız gerekmektedir. Girişimcilik sertifikası nasıl alınır, Kosgeb hibe şartları nelerdir ve Kuruyemiş işi için bir iş projesi nasıl hazırlarım diyorsanız teşvikler ve yardımlar kategorimizdeki yazılarımızı incelmeniz yeterli olacaktır.

Diğer iş fikirleri için tıklayınız

Önceki İçerikRenkli Mum Yaparak Para Kazan | İş Fikirleri
Sonraki İçerikEvde Turşu ve Yemek Yapıp Satmak | İş Fikirleri

Yorum Yap:

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz