Bir türlü başarılı olamıyorum, ne yapmak istesem hep aksi oluyor,hep başarısızım bu cümleler size de tanıdık geliyorsa bu yazı sizler için buyurun okuyalım…
Başarılı olmak ya da başarısız olmak kişiden kişiye değişen bir olgudur. Ancak sürekli başarısızlıklar yaşamanın arkasında başarısızlığı kimlik haline getirerek her zaman başarısız bir insan olunacağını düşünmek yatar. Eğer sizde sürekli başarısız olacağınızı düşünüyorsanız kimliğinizi bilerek başarısızlık olarak belirlemiş olabilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için başarısızlığın nedenleri hakkında bilgi sahibi olarak kendinizi düzeltmeye çalışmanız yeterli olacaktır. Peki, başarısız kişilerin özellikleri nelerdir?
1.Düzensiz Olmak !
Başarısız bir insan olduğunuzu düşünüyorsanız hayatınızda sürekli düzensizlikler yaşıyor olabilirsiniz. Düzensizliğinizi düzeltmek için çok büyük adımlar atmanıza gerek yok. Masanızı ya da dolabınızı toplayarak işe koyulabilirsiniz.
2. Zamanınız Bol Değil !
Başarısız insanlar sürekli olarak zamanlarının çok bol olduğunu düşünürler. Ancak durum bunun tam tersi. Zaman su gibi alıp gidiyor.
3. Hedefsizlik !
Başarısızlığın nedenleri arasında en belirgin olanı hedefsizliktir. Hayatta hedefleriniz olmadığında sizi içten iten bir gücü de yok etmiş olursunuz.
4.Kolaya Kaçmak Hiledir !
Başarısız insanlara baktığınızda her zaman kolaya kaçan bir ruh halleri olduğunu görürsünüz. Hiçbir zaman zor olanı yapmak istemezler. Kolay demek hemen biten iş demek.
5.Öğrenmeden Hayat Geçer Mi ?
Başarısız kişilerin özellikleri içerisinde göreceğiniz öğrenmeme arzusu belki de en sıkıntılı durumlardan birdir. Bir türlü öğrenmek istemeyen insanların başarılı olması da beklenemez.
6.Konuşmak Dinlemekten Daha Caziptir !
Başarısız insanlar çok konuşurlar ve az dinlerler. Bu nedenle karşılarındaki kişilerin bilgilerini ve düşüncelerine kapalı olurlar.
7.Negatiflik Kanlarına İşlemiştir !
Negatiflik her insanı başarısız yapabilecek kadar güçlü bir duygudur. Olumsuz düşünmeye başlayan insan zaten baştan itibaren başarısızlığı kabullenmiş demektir.
8.Kimseyi Beğenmezler !
Mükemmeliyetçilik gibi dursa da aslında kimseyi beğenmeme özelliği başarılı olan insanları beğenmemek olarak da açıklanabilir. Yani başarısız insanların en önde gelen özelliklerinden biri olan başarılı insanları beğenmeme duygusu sürekli bu kişileri yermelerinden anlaşılabilir.
9.Düşünmemek !
Başarısız insanlar ne yaptıklarını düşünmezler. Hal böyle olunca da düşünmeden hareket etmelerinden dolayı başarılı olacakları konularda bil kaybeden olurlar.
10.Suçlayıcıdırlar !
Başarısız insanların çevrelerine verdikleri rahatsızlıklardan olan suçlama içgüdüsü aslında kendilerine kızamadıkları için etraflarındaki insanlara kızmalarından ibarettir.
11.Bilgileri Kullanamazlar !
Başarıya giden yolda bilgiler çok önemlidir. Ancak başarısız insanlar ellerindeki bilgileri dahi kullanamayacak kadar sıkıntılı kişilerdir. Matematik formülleri olduğu halde önlerindeki en basit soruları dahi çözemezler.
12.Pes Etmek Ruhlarında Vardır !
Başarısız insanlar biraz da korkaktır. Yapamadıkları her işten dolayı hemen pes etmeyi seçerler. Bu onlar için kolay yoldan işten kurtulma imkanı verir.