Meslek (İş) Edindirme Kursları

0
meslek edindirme
Meslek edindirme kursları başvuruları

İşletmelerin Gereksinimleri yada kişilerin kendilerini geliştirmek veya yeni bir meslek edinmek adına İŞKUR, Halk Eğitim ve Özel eğitim kurumları meslek edindirme kursları açmaktadırlar.

Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve insan gücüne olan talep giderek düşüyor. Buna bağlı olarak makinaların daha avantajlı olacağını düşünen işletmelerin, fabrika ve diğer çalışma alanlarının çalışan alım oranları azalıyor. İşsiz kalmamak isteyen kişilerse artık unutulamaya yüz tutmuş meslekler yerine gelecekte para kazanabilecekleri, işsizlik sorunu çekmeyecekleri işlere yöneliyorlar. Bu alanda doğru bir karar vermek ise oldukça zor. Çünkü her gün yeni bir meslek hayatımıza giriyor ve ne kadar kalıcı olacağı konusunda pek de fikir sahibi değiliz. İçinde bulunduğumuz durumdan haberdar olan bazı kuruluşlar ise geleceğe yönelik, talep edilen meslekleri konu alan kurslar açarak işsizliğe çare bulmaya çalışıyorlar.

Meslek Edindirme Kursları Hangileridir ve Nereye Başvurulur?

Meslek edindirme kursları Devletin Belediyeler, Halk Eğitim Kurumları, İşkur ve devlet onayını almış özel işletmeler üzerinden açmış olduğu kurslar tarafından oluşturulmaktadır.

Belediyelerin Verdiği Kurslar

meslek edinmek için kurslar
Belediyelerin verdiği kurslara başvuru

Belediye kursları dediğimiz yerler KAYMEK, İSMEK gibi şehre özel isim alırlar. Ancak her belediye bu isim altında kendi bölgesinde kursun yapılacağı alanları faaliyete geçirirler. Bu yerlerde belirlenen kurslar halka internet sitelerinden veya broşür gibi çalışmalarla duyurulur. Kişiler karar verdikleri kursa kayıt olmak için gerekli evrakları hazırladıktan sonra kursa başlayabilirler.

Kurs dönemi 2-3 ay gibi bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Çalışanlara ve öğrencilere kolaylık olması açısından meslek edindirme kursları sabah ve akşam olmak üzere iki kısımdır. Kursun sonunda ise bu işi yapabileceğinize dair sertifika alırsınız ve iş başvurularınızı yapabilirsiniz. Devlete bağlı kurumlar olmasından dolayı bu kurslara ücret ödemezsiniz. Hasta ve yaşlı bakımı, bilgisayarlı muhasebe, hasta kabul işlemleri, girişimcilik, fotoğrafçılık, doğalgaz sistemleri gibi çeşitli alanlarda kurslar bulabilirsiniz.

Özel Meslek Edindirme Kursları

Meslek edinme kursu
Özel eğitim kurumlarında meslek edinme kurslarına katılabilirsiniz

Özel meslek edindirme kursları her şehirde açılan ve devlet kurslarını tamamlayacak nitelikte olan kurslardır. Özel kurslara gittiğinizde karşınıza devlet kurslarından daha fazla seçenek sunulabilir. Özel güvenlik, muhasebe, autocad, iş güvenliği, çağrı merkezi, pazarlama, vitrin tasarlama, garsonluk gibi program seçenekleri bulabilirsiniz. Özel meslek edindirme kurslarına gerekli evraklarla birlikte belirli bir meblağ da yatırmak zorundasınızdır. Bu fiyat gideceğiniz kursa ve şehrinizin gelişmişliğine göre fark edecektir.

Özel meslek edindirme kurslarında devlet kurslarından farklı olarak istihdamın olduğu alanlara yönlendirme yapılırsınız. Buda iş ilanları aramak zorunda olmayışınız anlamına gelir. Özel kurslarda da şehre bağlı kurslarda olduğu gibi belirli bir eğitim dönemi vardır ve sertifikanız verilir. Ayrıca üniversite öğrencileri için şehirlerin üniversite kampüslerinde de kurslar düzenlenmektedir. Bunlar devlet kapsamında olup ücretli olmasından dolayı şehirlerdeki meslek edindirme kurslarından ayrılmaktadır.

İŞKUR Meslek Edinme Kursları

işkur kursları
İşkur Kursları

Meslek edindirme kursları deyince akla ilk gelen kurumlardan olan İŞKUR her gün yüzlerce iş ilanının geldiği ve yüzlerce kişinin de iş bulduğu yerlerden olmasından dolayı meslek sahibi olmak isteyenler tarafından daha çok tercih edilmektedir. İŞKUR kursları hangi alanda istihdam açığı varsa ona göre düzenlenen kurslar olarak karşımıza çıkar. Her şehirde kurs açma imkânı olan İşkur kursları şehirlerdeki eğitimler sonucu sertifika alan adaylarına açık pozisyonlara yönlendirme yaparak iş bulmaktadır.

İşkur meslek edindirme kursları diğer kurslardan farklı olarak insanları istihdama yönlendirmek amacıyla kursiyerlere kursa katıldıkları her gün için ödeme yapmaktadır. Bu durum kişilerin kursa katılmalarını teşvik ederek kursiyerler tarafından büyük bir avantaj sağlamaktadır. İŞKUR bununla da kalmayıp kursiyerlerine kurs süresince genel sağlık sigortası yaptıran İşkur kursiyerlerin kurs sırasında olası iş kazalarına karşı önlemlerini de almaktadır. İşkur kurslarına katılmak istiyorsanız İşkur sayfası üzerinden  takipte olunması gerekmektedir.

İşkur kursu adı altında olan işbaşı eğitim programına katılarak bir işyerinde çalışırken işkur üzernden asgari ücret tutarında maaş alabilmektesiniz. Detaylı bilgi için işbaşı eğitim programı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Halk Eğitim Kursları

Aslında kurs deyince akla ilk gelen kurumlardan biri Halk Eğitim dir. Yeni adıyla yaşam boyu öğrenme geçmişten günümüze ülke genelinde binlerce kurs açarak yaygın eğitime katkıda bulunmuştur. Halk eğitim kurslarında İŞKUR’a göre dezavantaj olarak katılımcılara kurs ücreti ödenmemektedir. Fakat buna çözüm olarak Halk Eğitim yetkilileri kurs planlamalarını yapıp İŞKUR ile anlaşmalı olarak kurs açmaktadırlar. Bu sayede kursiyerlere 2016 için 30 lira ücret ödenmektedir. Halk eğitim kurslarına katılmak istiyorsanız halk eğitimin web sitesinden bölgenizdeki kursları tkip edebilir veya size en yakın halk eğitim kurumuna giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Hangi kursa girsem diye düşünüyorsanız halk eğitimin en çok tercih edilen kursları yazımızı okuyabilirsiniz.

Önceki İçerikForex Piyasası Opsiyon Piyasasına Karşı!
Sonraki İçerikBayilik Açarak Para Kazanmak İster Misiniz?

Yorum Yap:

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz